ARR održala izlaganje na Interact radionici

Utorak, 31. Listopad, 2017

24. i 25. listopada 2017. godine u Rimu u organizaciji Programa Interact održana je radionica o glavnim odgovornostima i obavezama prvostupanjske kontrole.

Radionica je obuhvatila teme vezane uz problematiku prihvatljivosti troškova te primjenu novih metoda u računanju troškova osoblja u razdoblju 2014.-2020. Također, jedna od tema bila je i uzorkovanje te rizici koji se pojavljuju prilikom odobravanja izvještaja.

Ovakva događanja su i prilika za razmjenu iskustava te širenje znanja prikupljenih na programima Europske teritorijalne suradnje. Tako su na poziv Programa Interact, djelatnice Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske predstavile iskustva hrvatskog Kontrolnog tijela u primjeni metode uzorkovanja u prvostupanjskoj kontroli.

Interaktivna radionica omogućila je aktivno sudjelovanje svih sudionika u kreiranju radionice, kao i rješavanju praktičnih primjera. Time su se prikupila određena iskustva te su se razmijenili različiti pristupi u rješavanju poteškoća na koje prvostupanjska kontrola nailazi prilikom procesa odobravanja izvještaja.

Izniman značaj ovakvih radionica potvrđen je mogućnostima koje se ostvaruju na polju međusobne suradnje i razumijevanja. Pritom je potrebno naglasiti kulturološku raznolikost sudionika, čime Europska teritorijalna suradnja pokazuje svoju najveću snagu, a to su ljudi koji čine tu paletu potpunom. Radionica je okupila sudionike iz 26 europskih zemalja.