Implementacijski trening u Livnu

Četvrtak, 16. Travanj, 2015

Zajedničko tehničko tajništvo prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina u suradnji s Agencijom za regionalni razvoj Republike Hrvatske i Delegacijom Europske Unije u Bosni i Hercegovini održali su 08 i 09. travnja 2015. godine dvodnevnu Implementacijsku radionicu u Livnu, BiH .

Radionica je organizirana za korisnike sredstava dodijeljenih u okviru trećeg Poziva na dostavu projektnih prijedloga a na treningu je aktivno sudjelovalo 37 korisnika grant sredstava iz osam  ugovorenih projekta.

Sudionici radionice su imali priliku dobiti detaljne informacije i upute o upravljanju projektom, izvještavanju i zahtjevima za plaćanjem, izmjenama ugovora, postupcima sekundarne nabave, dokumentiranju troškova kao i o osnovnim pravilima o vidljivosti projekta sufinanciranih iz EU fondova.

Uz predavanja na kojima su predstavljeni obrasci i procedure potrebne za uspješnu implementaciju prekograničnih projekata te interaktivnih vježbi na temu upravljanja projektom, krajnjim korisnicima sredstava je omogućeno postavljanje konkretnih pitanja vezanih uz procedure i potencijalne izazove s kojima se mogu suočiti tijekom implementacije svojih projekata.