Info dan IPA Prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora, 2007-2013, Dubrovnik

Utorak, 9. Ožujak, 2010

U sklopu prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora, dana 02. rujna 2010. u Dubrovniku, u prostorijama Županijske razvojne agencije DUNEA, održana je informativna radionica, u svrhu upoznavanja potencijalnih korisnika s navedenim programom.

Na sastanke su bili pozvani predstavnici svih institucija i organizacija iz Hrvatske i Crne Gore koje su prihvatljive kao potencijalni prijavitelji u okviru drugog Poziva za dostavljanje prijedloga projekata.

Nakon pozdravnih govora, održana je prezentacija kroz koju su sudionicima/potencijalnim korisnicima predstavljene upravljačke strukture programa s obje strane granice, kao i prihvatljiva i pridružena područja. Nadalje, sudionicima su prezentirani i strateški cilj, prioriteti i mjere kako bi shvatili u koju mjeru mogu uklopiti planirani projekt, odnosno koje su aktivnosti u kojoj mjeri prihvatljive. Na samom kraju prezentacije predstavljene su specifičnosti prekograničnog programa vezane uz prijavitelje, kao i uz financiranje.

U nastavku prisutni su predstavili svoje institucije i organizacije iz kojih dolaze, iznijeli dosadašnja iskustva u pisanju prijedloga projekata, te predstavili projektne ideje.