IPA prekogranični program Hrvatska – Bosna i Hercegovina, 2007-2013 Forum za traženje projektnih partnera i razmjenu projektnih ideja održan na plitvičkim jezerima dana 30.06.2010.

Utorak, 6. Srpanj, 2010

Budući se bliži objava drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga unutar IPA prekograničnog programa Hrvatska-Bosna i Hercegovina, 2007-2013, Zajedničko tehničko tajništvo u suradnji s Operativnim strukturama (Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Republike Hrvatske i Direkcija za evropske integracije) organiziralo je Forum za traženje projektnih partnera.

Forumu su prisustvovali predstavnici ministarstava (predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Republike Hrvatske: gospodin  Ivo Žinić, ravnatelj Uprave za integrirani regionalni razvoj i gospodin Darko Stilinović, načelnik Odjela za prekograničnu suradnju), predstavnici Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske (gđa. Linda Kasalo Malić, voditeljica Odjela za natječajne postupke i provedbu projekata i gđa. Josipa Herceg, voditeljica Odjela za ocjenjivanje ponuda i ugovaranje), zatim predstavnici općina, javnih institucija, organizacija za regionalni razvoj, kulturnih i obrazovnih institucija, NVO – a i turističkih organizacija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Središnji događaj Foruma bile su četiri tematske radionice na teme: turistička ponuda, promocija poduzetništva, zaštita prirode i okoliša i poboljšanje dostupnosti svih usluga. Sudionici su imali priliku razmijeniti projektne ideje i uspostaviti brojne partnerstva za pripremu projektnih prijedloga.