IPA prekogranični program Hrvatska-Crna Gora, 2007-2013 forum za traženje projektnih partnera i razmjenu projektnih ideja

Petak, 21. Svibanj, 2010

Budući da se bliži objava drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga unutar IPA prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora 2007-2013 te imajući u vidu da je jedan od osnovnih uvjeta za prihvatljivost projekta sudjelovanje najmanje jednog partnera s obje strane granice, Zajedničko tehničko tajništvo u suradnji s Operativnim strukturama (Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske i Ministarstvo za evropske integracije Crne Gore) organiziralo je Forum za traženje projektnih partnera.

Forum za traženje projektnih partnera i razmjenu projektnih ideja održao se u kongresnoj dvorani Instituta“Dr Simo Milošević” u Herceg Novom, Igalo, u Crnoj Gori, 19. 05. 2010. godine. Na Forumu su bili prisutni predstavnici ministarstava, općina, javnih institucija, organizacija za regionalni razvoj, kulturnih i obrazovnih institucija, NVO-a i turističkih organizacija iz Hrvatske i Crne Gore.

U ime organizatora, u uvodnom dijelu, prisutnima su se obratili pomoćnica sekretara Sekretarijata za evropske integracije Crne Gore Ratka Sekulović, a ispred Hrvatske operativne strukture (Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva i Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske), prisutnima se obratila voditeljica Odjela Linda Kasalo Malić. Nakon uvodnog dijela prisutnima je ukratko predstavljen Program prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora, u okviru II IPA komponente i rad Zajedničkog tehničkog tajništva. Središnji događaj Foruma bile su tri tematske radionice na temu: zaštite okoliša, prirode i kulturne baštine, zajednički turistički i kulturni prostor te mali projekti razvoja prekograničnih zajednica. Sudionici su imali priliku razmijeniti projektne ideje i uspostaviti brojna partnerstva za pripremu projektnih prijedloga.  Zadnja točka dnevnog reda bila je posvećena zaključcima o radu tematskih radionica, pitanjima i odgovorima.