IPA prekogranični program Hrvatska – Srbija, 2007-2013 Forum za traženje projektnih partnera i razmjenu projektnih ideja održan u Osijeku dana 01.07.2010., Hotel Osijek

Utorak, 6. Srpanj, 2010

Imajući u vidu predstojeće lansiranje drugog Javnog poziva za podnošenje prijedloga projekata, kao i da je jedan od najvažnijih preduvjeta za prihvatljivost projekata formiranje strateškog partnerstva između partnera sa obje strane granice, Zajedničko tehničko tajništvo Programa Hrvatska – Srbija je u suradnji sa operativnim strukturama programa: Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Republike Hrvatske (MRRŠVG) i Ministarstvom financija Republike Srbije, organiziralo Forum za traženje partnera u okviru IPA Prekograničnog programa Hrvatska- Srbija 2007-2013.

Forum je održan 01.srpnja 2010. u prostorijama Hotela Osijek u Osijeku.

U prvom dijelu Foruma prisutne su pozdravili u ime grada domaćina Foruma župan Osječko – baranjske županije dr.sc Vladimir Šišljagić i gradonačelnik grada Osijeka g. Krešimir Bubalo kao i direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje dr.sc. Stjepan Ribić, a nakon toga su uslijedili pozdravni govori predstavnica Operativnih struktura i to ispred Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva – načelnice sektora za regionalni razvoj i prekograničnu suradnju gospođe Marije Rajaković i ispred Ministarstva financija Republike Srbije gospođe Sande Šimić. Ispred Agencije za regionalni razvoj na Forumu su bili Sanja Rajaković Pedljo voditeljica Odjela za kontrolu dokumenata i Damir Kuzmić viši savjetnik u Odjelu za natječajne postupke i provedbu projekata.

Uslijedilo je izlaganje voditeljice Zajedničkog tehničkog tajništva gospođe Emine Štefičić o Općim informacijama programa kao i izlaganja djelatnica Zajedničkog tehničkog tajništva o principima projektnog partnerstva i standardnim obrascima Uputstva za aplikante.

U drugom dijelu Foruma sudionicama je omogućeno sudjelovanje u tematskim radionicama od posebnog značaja za njih s time da su teme radionica bile usklađene s Mjerama programa te su sudionici imali priliku odabrati jednu od tri radionice: Ekonomski razvoj, Zaštita okoliša ili People – to – people.

Na kraju foruma uslijedile su prezentacije rezultata tematskih radionica kao i pozdravni govori organizatora.