Objavljen treći poziv na dostavu projektnih prijedloga za program Interreg CENTRAL EUROPE

Ponedjeljak, 25. Rujan, 2017

Svečanom konferencijom u Berlinu otvoren je treći poziv na dostavu projektnih prijedloga te je obilježena 20 godišnjica transnacionalne suradnje na području središnje Europe. Pozivom je osigurano oko 60 milijuna eura za nove ideje transnacionalne suradnje, a prijave traju do 25. siječnja 2018. godine.

Prihvatljivi prijavitelji su nacionalna, regionalna i lokalna tijela, privatne institucije, uključujući privatna poduzeća s pravnom osobnošću, te međunarodne organizacije iz regija devet srednjoeuropskih zemalja koje su članice Europske unije: Austrije, Češke, Italije (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Lombardia, Piemonte, Provincia Autonoma Bolzano, Provincia Autonoma Trento, Valle d’Aosta i Veneto), Mađarske, Njemačke (Baden-Württemberg, Bavarska, Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saska, Saska-Anhalt i Thüringen), Poljske, Slovenije, Slovačke i Hrvatske.

Program Interreg CENTRAL EUROPE provodi se u razdoblju od 2014. do 2020. godine i ulaže 231 milijun eura u sufinanciranje projekata transnacionalne suradnje. Projekti Programa  donose konkretne i vidljive rezultate kao odgovor na utvrđene programske ciljeve u području inovacija, prirodnih i kulturnih resursa za održivi razvoj, bolje povezanosti regije te smanjenja CO2.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa i Agencijom za regionalni razvoj RH, uputilo je poziv za sudjelovanje na nacionalnom Info danu, koji će se održati 4. listopada 2017. u 10 sati u Ministarstvu u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa i pripreme za podnošenje prijave na treći Poziv.

Prijave za radionicu podnose se do ponedjeljka 2. listopada 2017., a broj sudionika ograničen. Svoje sudjelovanje na radionici možete prijaviti putem Prijavnog obrasca