Održan info dan 2. poziva Programa transnacionalne suradnje Interreg Mediteran 2014. – 2020

Utorak, 7. Veljača, 2017

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, dana, 02. veljače 2017. godine u Zagrebu, održan je info dan 2. poziva Programa transnacionalne suradnje Interreg Mediteran.

U programu Interreg Mediteran 2014. – 2020. sudjeluje trinaest država mediteranskog područja, a do 2020. godine državama sudionicama je na raspolaganju 265 milijuna eura za transnacionalnu suradnju s ciljem jačanja kapaciteta za pametan i održiv rast, poticanja ekonomije s niskom razinom ugljika, razvoja energetske učinkovitosti, zaštite i promicanja prirodnih i kulturnih resursa mediteranskog područja te razvoja multilateralnih institucionalnih okvira kako bi se zajedničkim rješenjima odgovorilo na zajedničke izazove.

Na info danu predstavljen je program Life, prikazani su rezultati hrvatskih projektnih partnera na prvom pozivu te su predstavljene osnovne informacije vezane uz drugi poziv.
Od strane Agencije za regionalni razvoj RH sudionicima Info dana predstavljena su pravila prihvatljivosti troškova za hrvatske projektne partnere, kao i nacionalna pravila kojih se partneri trebaju pridržavati tijekom provedbe projekata.