Održan Info dan URBACT III Programa

Srijeda, 16. Studeni, 2016

U organizaciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, u Zagrebu 15. studenoga 2016. godine održani su Info dani međuregionalnog programa URBACT  III.

URBACT III je program međuregionalne suradnje koji se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) unutar cilja Europske teritorijalne suradnje. Cilj programa je razmjena znanja i izgradnja kapaciteta europskih gradova (i općina) koji izrađuju ili provode integrirane strategije i akcijske planove održivog urbanog razvoja.

Radionica se odvijala u okviru panel diskusije u kojoj su sudjelovali predstavnici svih gradova čiji su projekti odobreni, što je bio izvrstan alat pristupa ciljanoj publici koja je na jednostavan način mogla dobiti uvid u postavljene ciljeve te rezultate koji će proizaći iz istih.

Također, na info danima su sudjelovali i predstavnici Agencije za regionalni razvoj koji su predstavili Smjernice za hrvatske projektne partnere URBACT III programa. Svrha izrade smjernica je pružiti upute za partnere kroz cjelokupan proces izvještavanja kao i pomoć u tumačenju nacionalnih pravila kojih se partneri trebaju pridržavati tijekom provedbe projekata.

Prva faza je uspješno završena što je pripremilo podlogu za nastavak i uključivanje nekih novih projekata u drugoj fazi Programa URBACT III. Svim projektnim partnerima želimo puno uspjeha u implementaciji projekata i postizanju svih zadanih ciljeva i rezultata!