Održan prvi koordinacijski sastanak hrvatskih partnera na projektu „Development of ICT for Outdoor Destinations (DIOD)“, prekogranični program Hrvatska-Crna Gora, drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga

Utorak, 26. Veljača, 2013

Na prvom koordinacijskom sastanku hrvatskih partnera održanom u prostorijama sjedišta HGSS-a u Splitu 22. Veljače 2013. godine dogovorene su pojedinosti značajne za međusobnu suradnju i provedbu projekta. Na samom početku predstavljen je projektni tim te he definirana odgovornost za provedbu pojedinih projektnih aktivnosti, a u skladu s tim je definiran i način raspodjele sredstava kao i model sufinanciranja. Definirano je kako je s hrvatske strane HGSS zadužen za organizaciju treninga (ITLS, WWR, Outdoor activity), nabavku razne spasilačke opreme, mapiranje puteva kao i izradu Geoportala, dok je HGK odgovoran za uspostavljanje bolje suradnje između klastera, sudjelovanje u organizaciji radionica i seminara o suradnji između klastera, organizaciju odlaska na međunarodne sajmove te organizaciju promotivnog putovanja za međunarodne operatore i specijalizirane medije.

Projekt Development of ICT for Outdoor Destinations (DIOD) započeo je s provedbom 11 veljače 2013 godine te traje 24 mjeseca. Provode ga Hrvatska služba za gorsko spašavanje kao funkcionalni vodeći partner projekta zajedno s Crnogorskim partnerom UNDP-om Crna Gora. Partner HGSS-u je hrvatska gopsodarska komora u Dubrovniku. Sveukupna vrijednost projekta je 498.957,16 EUR, dok je za Hrvatsku namijenjeno 222.246,49 EUR  (od čega EU financira u iznosu od 188.465,02 EUR).