Održana 2. implementacijska radionica Programa međuregionalne suradnje Urbact III 2014.-2020.

Srijeda, 21. Lipanj, 2017

U sklopu programa međuregionalne suradnje Urbact III 2014. – 2020. te u suradnji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske, jučer je u Zagrebu, održana 2. implementacijska radionica za hrvatske projektne partnere.

URBACT III je program međuregionalne suradnje koji se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) unutar cilja Europske teritorijalne suradnje. Cilj programa je razmjena znanja i izgradnja kapaciteta europskih gradova (i općina) koji izrađuju ili provode integrirane strategije i akcijske planove održivog urbanog razvoja.

„Pozivam hrvatske gradove da se uključe u ovaj Program kojim gradovi međusobno razmjenjuju iskustava te rade na nacionalnim prioritetima i strategijama,“ rekla je v.d. voditeljica Službe za transnacionalne i međuregionalne programe suradnje ARR-a Andrijana Gavran te dodala kako su kontrolori Agencije uvijek na raspolaganju projektnim partnerima koje poziva da koriste sve usluge i znanja koja im Agencija može ponuditi.

Na radionici su rastumačene detaljne upute vezane uz izvještavanja, sukladno EU, programskim i nacionalnim pravilima, a naglasak je stavljan na novosti i pojednostavljenja koja je uvela Agencija prilikom dostavljanja projektne dokumentacije. Druga implementacijska radionica okupila je oko 30 sudionika koji su aktivno sudjelovali u raspravi.