Održana 2. implementacijska radionica Programa transnacionalne suradnje Dunav 2014.-2020.

Ponedjeljak, 26. Lipanj, 2017

U sklopu programa transnacionalne suradnje Dunav 2014. – 2020. te u suradnji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske, danas je u Zagrebu, održana 2. implementacijska radionica za hrvatske projektne partnere.

„Do 2020. godine državama sudionicama programa Dunav je na raspolaganju gotovo 263 milijuna eura za istraživanja i inovacija, okolišne i resursne učinkovitosti te jačanja institucionalnih kapaciteta“ rekla je v.d. ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske Stella Arneri te dodala da seprogram Dunav nadovezuje na makroregionalnu strategiju Europske unije za Dunavsku regiju te stavlja  naglasak na rješavanje zajedničkih izazova i potreba u pojedinim područjima kako bi se transnacionalnom suradnjom ostvarili konkretni rezultati.

Arneri je naglasila kako su kontrolori Agencije uvijek na raspolaganju projektnim partnerima te ih je pozvala da koriste sve usluge i znanja koja im Agencija može ponuditi.

Na radionici su rastumačene detaljne upute vezane uz izvještavanja, sukladno EU, programskim i nacionalnim pravilima, a naglasak je stavljan na novosti prilikom dostavljanja projektne dokumentacije.

Druga implementacijska radionica okupila je oko sto sudionika koji su svojim pitanjima i odgovorima bili aktivno uključeni u provedbu radionice.