Održana 2. implementacijska radionica Programa transnacionalne suradnje Mediteran 2014.-2020.

Ponedjeljak, 19. Lipanj, 2017

U sklopu programa transnacionalne suradnje Mediteran 2014. – 2020. te u suradnji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske, danas je u Zagrebu, održana 2. implementacijska radionica za hrvatske projektne partnere.

„Svim državama sudionicama transnacionalnog programa Mediteran na raspolaganju je 265 milijuna eura do 2020. godine,“ rekla je v.d. ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske Stella Arneri dodavši kako je sudjelovanje u transnacionalnim programima od velike važnosti za cijelu Hrvatsku jer se na taj način smanjuju društvene i gospodarske nejednakosti među našim regijama te se ujednačava njihov razvoj.

Arneri je naglasila kako su kontrolori Agencije, kao prve stepenice s kojima se partneri susreću pri dolasku do europskog novca uvijek na raspolaganju te je pozvala projektne partnere da koriste sve usluge i znanja koja im Agencija može ponuditi.

Na radionici su rastumačene detaljne upute vezane uz izvještavanja, sukladno EU, programskim i nacionalnim pravilima, a naglasak je stavljan na novosti prilikom dostavljanja projektne dokumentacije.

Druga implementacijska radionica okupila je oko 80 sudionika koji su svojim pitanjima i odgovorima bili aktivno uključeni u provedbu radionice.