Održana 2. implementacijska radionica Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014.-2020.

Ponedjeljak, 29. Svibanj, 2017

U sklopu programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014. – 2020. te u suradnji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske, u petak je u Zagrebu, održana 2. implementacijska radionica za hrvatske projektne partnere.

Sudionicima radionice su rastumačene detaljne upute vezane uz izvještavanja, sukladno EU, programskim i nacionalnim pravilima, dok je naglasak druge radionice stavljan na novosti prilikom dostavljanja projektne dokumentacije. „Upravo su ovakve radionice iznimna prilika gdje se na jednom mjestu mogu dobiti odgovori na brojna pitanja s kojima se susreću projektni partneri u moru pravila kojih se moraju pridržavati,“ istaknula je v.d. voditeljica Službe za transnacionalne i međuregionalne programe suradnje ARR-a Andrijana Gavran.

„Ponosni smo na iznimno dobru suradnju s nacionalnim tijelima u Hrvatskoj koja je od velike važnosti za projektne partnere te posebno utječe na brzinu cijelog lanca provedbe projekta,“ rekla je predstavnica Zajedničkog tajništva Mirjana Dominović pojašnjavajući načine isplaćivanja i proračunske izmjene.

Na radionici je sudjelovalo oko 50 sudionika koji su svojim pitanjima i odgovorima bili aktivno uključeni u provedbu radionice.