Održana Godišnja konferencija u sklopu Transnacionalnog programa Jugoistočna Europa

Četvrtak, 6. Studeni, 2014

Dana 24.- 25. rujna 2014. godine u Ljubljani u organizaciji Zajedničkog tehničkog tajništva iz Mađarske održana je Godišnja konferencija Transnacionalnog programa Jugoistočna Europa 2014.

Prvog dana konferencije predstavljeni su rezultati cjelokupnog programa kao i postignuća 122 odobrena projekta. Organizirano je 7 izleta gdje su sudionici konferencije imali priliku pobliže upoznati aktivnosti i postignuća različitih projekata Transnacionalnog programa Jugoistočna Europa.

Predstavljena je i izložba 50 slika projektnih partnera kao i video zapisi nastali tijekom implementacije projekata.

U sklopu drugog dana konferencije održano je predstavljanje budućih programa, te pružanje informacija o razvoju novih transnacionalnih programa na području Jugoistočne Europe (Jadransko-jonski, Balkansko-mediteranski i program Dunav). Na kraju konferencije bila je organizirana grupna diskusija vezano za aktivnosti u budućem razdoblju 2014-2020.

Konferenciji je prisustvovalo 350 predstavnika partnerskih zemalja programa kao i predstavnici organizacija koji su zainteresirani za sudjelovanje u novim programima.

Tijekom konferencije predstavnici HŽ putničkog prijevoza i SŽ Potniški promet potpisali su memorandum o međusobnoj suradnji i usklađivanju voznih redova vlakova koji prometuju na relaciji Zagreb-Ljubljana-Trst.

220 dsc_4241 r4s_szhz_sporazum25