Održana svečana konferencija povodom dodjele bespovratnih sredstava EU u sklopu drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora

Četvrtak, 2. Svibanj, 2013

U petak, 26.04.2013. godine u Pržnom, Crna Gora održala se svečana konferencija povodom potpisivanja Ugovora u sklopu drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga prekograničnog programa Hrvatska Crna Gora. Sudionike su pozdravili predstavnici Operativnih struktura Republike Hrvatske i Crne Gore kao i ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske kao predstavnica Hrvatskog ugovornog tijela te predstavnica Delegacije Europske Unije Crne Gore kao Ugovorno tijelo sa Crnogorske strane.

Sveukupno je potpisano 6 Ugovora u drugom pozivu na dostavu projektnih prijedloga. Od 1.080.000,00 EUR, koliko je sveukupno na raspolaganju hrvatskim korisnicima u ovom pozivu, do sada je ugovoreno  960.959,59 EURa za Hrvatske korisnike. Treba napomenuti da stopa ugovaranja iz IPA alokacije 2009 i 2010 iznosi 100% na Hrvatskoj strani s time da je cilj ugovoriti i 100% IPA 2011. Nadalje, i distribucija projekata po mjerama je također optimalna, budući da se dva projekta financiraju iz mjere 1.1 Zajednički projekti  za zaštitu okoliša, prirode i kulturnog nasljeđa, dva projekta iz mjere 1.2 Zajednički turistički i kulturni prostor te dva projekta iz mjere 1.3: Mali prekogranični razvojni projekti zajednica. Svaki korisnik predstavio je svoj Ugovor te se svim korisnicima zaželjela uspješna provedba projekata.