Posjet studijske delegacije iz Autonomne Republike Krim Agenciji za regionalni razvoj Republike Hrvatske

Ponedjeljak, 21. Veljača, 2011

U sklopu svoje posjete tijelima državne/regionalne uprave i samouprave i regionalnim razvojnim agencijama Republike Hrvatske, delegacija iz Autonomne Republike Krim, Republika Ukrajina sastala se, 21. veljače 2011. godine sa predstavnicima Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske.

Delegaciju iz Autonomne Republike Krim sačinjavali su dužnosnici iz državne i lokalne uprave i samouprave Autonomne republike Krim (u okviru Republike Ukrajine) koji su ključni čimbenici u osnivanju i radu Regionalne razvojne agencije Autonomne republike Krim (ARC). Cilj njihove posjete je upoznavanje krimskih dužnosnika sa institucionalnim okvirom za funkcioniranje regionalnog razvoja u Republici Hrvatskoj i to kroz razgovore sa dužnosnicima i stručnim timovima u nekolicini ministarstava (Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva), stručnim tijelima/agencijama (poput Agencije za regionalni razvoj) te radom i „naučenim lekcijama” u nekolicini agencija za regionalni razvoj u županijama (Istarska, Vukovarsko-srijemska i Krapinsko-zagorska), kao i sa nekim od projekata koji su financirani u okviru regionalnog razvoja.

Ravnateljica Agencije za regionalni razvoj, gđa. Željka Kovačić, zajedno sa svojim suradnicima, gospodinom Markom Županom, voditeljem Odjela i gospodinom Damirom Kuzmićem, višim savjetnikom, prezentirala je predstavnicima delegacije rad Agencije, kao provedbenog i ugovarateljnog tijela, te budućeg posredničkog tijela za povlačenje sredstava iz EU fondova koja sredstva će biti dostupna ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju.