Potpisani Sporazumi o suradnji Ministarstva regionalnog razvoj i fondova Europske Unije i regionalnih koordinatora u iznosu od 21 milijun kuna

Četvrtak, 12. Listopad, 2017

U sklopu konferencije „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac s regionalnim koordinatorima potpisala je Sporazum o suradnji na izradi ˝Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine˝ i procesu pripreme zalihe lokalnih razvojnih projekata vrijedan ukupno 21 milijun kuna.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nositelj je politike ravnomjernog regionalnog razvoja čiji je cilj dodatno razvijati slabije razvijena područja u Republici Hrvatskoj i tako smanjiti regionalne razvojne nejednakosti. S tim ciljem potpisan je i naveden Sporazum o suradnji kojim se želi dodatno ojačati uloga regionalnih koordinatora u politici regionalnog razvoja.

Potpisivanjem ovog sporazuma osnažena je uloga regionalnih koordinatora u provođenju politika regionalnog razvoja, kao i administrativni, financijski i materijalni kapaciteti u svrhu što bolje pripreme za iduće financijsko razdoblje i decentralizaciju sustava upravljanja i kontrole korištenja EU fondova.