Svečanost zatvaranja twinning light projekta

Ponedjeljak, 29. Veljača, 2016

Svečanost zatvaranja twinning light projekta „Daljnja pomoć za uspostavu i provedbu sustava prvostupanjske kontrole u okviru programa europske teritorijalne suradnje (CRO ETC)” financiranog iz I. komponente pretpristupnog programa IPA 2011 održat će se u utorak, 1. ožujka 2016. godine s početkom u 10:00 sati u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj u Ulici Augusta Cesarca 4 u Zagrebu. 

Opći cilj ovog projekta vrijednog 222.222 EUR (199.999,80EUR IPA sredstva i 22.222,20EUR nacionalna sredstva) bio je pružiti pomoć Agenciji za regionalni razvoj Republike Hrvatske u razvoju administrativnih kapaciteta kao i kapaciteta osoblja potrebnih za učinkovito i održivo praćenje provedbe projekata Europske teritorijalne suradnje općenito, a posebice za provođenje prvostupanjske kontrole. Provedba ovog Twinning light projekta trajala je osam mjeseci, a projekt završava 2. ožujka 2016. godine.

Projekt su provodili twinning partneri: Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke uz pomoć stručnjaka iz Njemačke, Estonije i Rumunjske.

Sudionicima završne svečanosti obratit će se predstavnici institucija twinning partnera (koji će ujedno i prezentirati provedene aktivnosti i ostvarene rezultate u sklopu projekta), kao i predstavnici Predstavništva Europske Komisije u Republici Hrvatskoj, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU.