U organizaciji Vladinog ureda za razvoj i kohezijsku politiku EU Republike Slovenije te Zajedničkog tehničkog tajništva programa MEDiteran (MED) u Ljubljani je 20. listopada 2014. održana završna konferencija programa za programski period 2007-2013.

Četvrtak, 6. Studeni, 2014

Konferencija je osmišljena na način da se odvija u više regija, čime je Republika Slovenija izabrana kao zemlja domaćin koja je okupila sudionike iz sljedećih država: Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore.

Tijekom konferencije predstavnici Zajedničkog tehničkog tajništva održali su niz prezentacija o ostvarenim rezultatima ugovorenih projekata, kao i planovima za sljedeći programski period 2014-2020. Projektni partneri su također imali priliku sami prezentirati rezultate svojih projekata, a među prezentiranim projektima našla su se 3 na kojima su sudjelovali i partneri iz Republike Hrvatske (GREEN PARTNERSHIP, CreativeMED i ZERO WASTE PRO).

Predstavnici Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske svoj doprinos konferenciji dali su kroz sudjelovanje na „world cafe“, svojevrsnoj platformi za razmjenu iskustava, iznošenje ideja te pronalaženje rješenja za njihovu konačnu realizaciju.

Transnacionalni program MEDiteran se nastavlja i u novom programskom razdoblju 2014-2020 s naglaskom na daljnji razvoj kapitalizacijskih strategija te njihovom doprinosu u jačanju Europske teritorijalne suradnje.