U Osijeku održan Forum za traženje partnera

Četvrtak, 27. Lipanj, 2013

U okviru priprema za treći poziv za predaju projektnih prijedloga IPA Prekograničnog programa Hrvatska-Srbija, Zajedničko tehničko tajništvo u suradnji s operativnim strukturama Programa i uz podršku ugovornih tijela iz obiju država, organizirao je 19. travnja 2013. u Osijeku „Forum za traženje partnera“ na kojem je sudjelovala 131 osoba.

Gospodin Ribić, član Zajedničkog nadzornog odbora IPA Prekograničnog programa Hrvatska-Srbija, u uvodnom se dijelu obratio sudionicima, pozdravio goste foruma te poželio svima uspjeh u pronalasku partnera. Sudionike su u ime organizatora također pozdravili gospođa Anđelka Hajdek ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske, gospođa Ana Nemarić ispred Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske te gospodin Milan Žeželj u ime Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Gospođa Krunčica Rakić iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i gospodin Žeželj potom su upoznali sudionike Foruma s osnovnim podacima o Programu, a zatim su sudionicima Foruma predstavljena partnerska iskustva tri projekta provedena u okviru Prvog poziva. Projekt „Crossovers” predstavili su gospodin Toni Šarić iz Udruge ljubitelja filma RARE i gospodin Vladimir Perović iz Otvorenog univerziteta Subotica. Projekt „AppleNet 2” predstavili su gospodin Krunoslav Dugalić iz Poljoprivrednog instituta u Osijeku i gospodin Nenad Magazin s Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, a projekt „Prema reciklirajućim društvima u Osječko-baranjskoj županiji i Severnobačkom okrugu” predstavila je gospođa Nataša Đereg iz organizacije CEKOR.

Nakon prezentacija uspješnih partnerstava i iskustava iz završenih projekata, Forum se nastavio kroz neposrednu interakciju sudionika, a zainteresiranim ustanovama pružen je prostor i vrijeme kako bi predstavile sebe i svoje projektne ideje.

Prezentacije sa događaja možete preuzeti sa službenih stranica prekograničnog programa Hrvatska-Srbija: http://www.croatia-serbia.com/index.php?option=com_content&view=article&id=134:partner-search-forum-held-in-osijek&catid=3:novosti&Itemid=141&lang=hr