U Rijeci održana radionica Programa Interreg Središnja Europa

Petak, 27. Listopad, 2017

27. listopada u Rijeci, održana je posljednja Implementacijska radionica za hrvatske projektne partnere u okviru 2. poziva na dostavu projektnih prijedloga Programa transnacionalne suradnje Interreg Središnja Europa 2014-2020. Radionica je održana u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske.

Podsjećamo, zbog iznimno velikog broja projektnih partnera na Programu Središnja Europa, uz već održane radionice, 17. listopada u Zagrebu i 23. listopada u Splitu, Implementacijska radionica u sklopu 2. poziva održana je projektnim partnerima s područja Istre i Kvarnera. Na radionici se okupilo oko 30 projektnih partnera.

U teorijskom dijelu radionice predstavljene su Smjernice o prihvatljivosti troškova za hrvatske projektne partnere, dok je u radnom dijelu prikazan cjelokupan postupak izrade izvještaja uz koji su prikazani česti problemi s kojima se kontrolori i projektni partneri susreću prilikom kontrole i odobrenja izvještaja.

U okviru  2. poziva na dostavu projektnih prijedloga odabrano je 56 projektnih partnera iz Hrvatske uz financiranje u vrijednosti od  9.294.827,38 eura. Program Središnja Europa u razdoblju 2014-2020 ulaže 231 milijun eura u sufinanciranje projekata transnacionalne suradnje, a u teritorijalnom smislu obuhvaća devet srednjoeuropskih država članica EU.

Riječka radionica održana je u prostorijama Znanstveno tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, jednog od partnera programa Središnje Europe.