U sklopu projekta «Una – spring of life» održano svečano otvorenje Martin Broda

Utorak, 12. Veljača, 2013

U četvrtak 18. prosinca 2012. godine održano je svečano otvorenje rekonstruiranih prilaznih mostova i vidikovca na slapovima u mjestu Martin Brod u Bosni i Hercegovini, uređene u sklopu projekta «Una – Spring of life».

Cilj projekta «Una – spring of life», financiranog u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013., je zajednički razviti i promovirati Vrelo Une u Hrvatskoj te slap na Uncu i stari grad Ostrovicu na području Martin Broda u Bosni i Hercegovini kao dio istog, u okoliš uklopljenog, zajedničkog turističkog proizvoda. Izgradnjom drvene ograde na turističkoj stazi do Vrela Une te do slapova u Martin Brodu u sklopu ovog projekta omogućuje se siguran pristup tim jedinstvenim prirodnim atrakcijama te uživanje u njihovoj čudesnoj ljepoti.

Na svečanom otvaranju nazočni su bili brojni uzvanici među kojima su sudjelovali i predstavnici Zadarske županije, Razvojne agencije Zadarske županije te Javne ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije. Prilazne mostove i vidikovac svečano su otvorili načelnik Općine Bihać, mr.sc. Emdžad Galijašević i direktor JP NP Una, Amarildo Mulić.