U Splitu održana radionica Programa Interreg Središnja Europa

Utorak, 24. Listopad, 2017

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU kao Nacionalnog tijela te Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske kao Kontrolnog tijela, danas je u Splitu održana prva implementacijska radionica za hrvatske projektne partnere u okviru programa transnacionalne suradnje Interreg Središnja Europa 2014-2020 te u sklopu 2. poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Zbog iznimno velikog broja projektnih partnera na Programu Središnja Europa, uz već održanu radionicu 17. listopada u Zagrebu i današnju splitsku, implementacijska radionica u sklopu 2. poziva  održat će se i u Rijeci, u petak 27. listopada.

U teorijskom dijelu radionice predstavljene su Smjernice o prihvatljivosti troškova za hrvatske projektne partnere, dok je u radnom dijelu prikazan cjelokupan postupak izrade izvještaja uz koji su prikazani česti problemi s kojima se kontrolori i projektni partneri susreću prilikom kontrole i odobrenja izvještaja. Radionica u Splitu je okupila više od 30 projektnih partnera Programa Središnja Europa s dalmatinskog područja.

Podsjećamo, u sklopu  2. poziva na dostavu projektnih prijedloga odabrano je 56 projektnih partnera iz Hrvatske uz financiranje u vrijednosti od  9.294.827,38 eura. Program Središnja Europa u razdoblju 2014-2020 ulaže 231 milijun eura u sufinanciranje projekata transnacionalne suradnje, a u teritorijalnom smislu obuhvaća devet srednjoeuropskih država članica EU.

Splitska radionica održana je u prostorijama Županijske komore Split te na taj način Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Agencijom i Ministarstvom pomaže projektnim partnerima i svojim članicama u uspješnijem povlačenju dostupnih EU sredstava.

Radionica_Središnja Europa_Split