Završno događanje projekta BBio

Srijeda, 8. Srpanj, 2015

Završno događanje projekta BBio – Održivi razvoj pograničnih područja kroz očuvanje autohtonih pasmina i uspostavu gen-centara u Buhovu i na Biokovu” održano je 30. lipnja u Makarskoj i na Ravnoj vlaškoj na planini Biokovo. Radi se o projektu ukupne vrijednosti  385.288,43 eura iz mjera 2.1 – zaštita okoliša.

60-ak uzvanika završno događanje projekta započelo je obilaskom edukativno-informativnog Centra Ravna vlaška uz stručno vođenje djelatnika Javne ustanove ”Park prirode Biokovo” i projektnog tima. Sudionici događanja imali su priliku vidjeli autohtone pasmine smještene u centru, degustirati sir napravljen od mlijeka krave buše kao jednog od budućih oslonaca u razvoju stočarstva na projektnom području, razgledati informativne ploče na temu stočarstva i kulture na Biokovu postavljene u okviru projekta uz stručno vođenje mr.sc. Romana Ozimeca.

Po završetku terenske posjete održana je promocija knjige ”Tradicijske sorte i pasmine Dalmacije” od strane mr.sc. Roman Ozimeca, su-urednika i su-autora knjige i dr.sc. Frane Strikića, su-autora knjige koja je rađena u suradnji s UNDP-om a dobrim dijelom se preklapa s aktivnostima i planiranim rezultatima projekta.