Temeljem članka 26. Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske (NN 147/14 i 123/17)  (u daljnjem tekstu: ZRR) utvrđeno je da Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske, odnosno Povjerenstvo kojeg imenuje ravnatelj Agencije, provodi postupak akreditacije regionalnih koordinatora. Na temelju akreditacijskog postupka utvrđuje se sposobnost regionalnog koordinatora za učinkovito i djelotvorno obavljanje poslova iz članka 25. navedenog Zakona. Akreditacijski postupak pokreće se zahtjevom regionalnog koordinatora. Nakon zaprimljenog zahtjeva Povjerenstvo izvršava provjeru priložene dokumentacije, vrši terensku provjeru i kontrolu, s odgovornom osobom obavlja intervju. Povjerenstvo dostavlja Agenciji obrazloženu procjenu sposobnosti na osnovu čega Agencija donosi Odluku o statusu regionalnog koordinatora.

Prema članku 31. stavku 1. Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske (NN 147/14 i 123/17) Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske također ustrojava i vodi Upisnik regionalnih koordinatora i lokalnih razvojnih agencija, dok je Pravilnikom o Upisniku regionalnih koordinatora i lokalnih razvojnih agencija (NN 24/18) propisan sadržaj, postupak i način vođenja Upisnika te obrasci koji se koriste u njegovu vođenju.

Kako bi unaprijedili suradnju i olakšali obavljanje poslova regionalnim koordinatorima Agencija organizira sustavnu edukaciju u skladu s godišnjim planom. Na svojim službenim mrežnim stranicama redovito će se objavljivati informacije važne za regionalne koordinatore, pripremati odgovarajuće materijale te upute za njihov rad i usavršavanje.

Akreditacija

Poziv

Poziv za podnošenje zahtjeva za akreditaciju regionalnih koordinatora

Prilozi

Prilog 1. Godisnji radni plan

Prilog 2. Analiza radne opterećenosti

Prilog 3. Opis posla

Prilog 4. Osjetljiva radna mjesta

Prilog 5. Plan zamjene u slučaju odsutnosti zaposlenika

Prilog 6. Izjava o povjerljivosti i nepristranosti

Prilog 7. Upitnik potreba za edukacijom*

*prilog 7. popunjava se isključivo elektronskim putem, poveznicu za popunjavanje priloga možete pronaći OVDJE

Prilog 8. Zahtjev za pokretanje postupka akreditacije

Prilog 9. Izjava čelnika tijela

 

Upute za popunjavanje priloga

 

Upisnik

Prilozi

Prilog 1. Zahtjev za upis u Upisnik regionalnih koordinatora i lokalnih razvojnih agencija

Prilog 2. Izjava čelnika tijela podnositelja zahtjeva*

 

Edukacija

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Korištenjem stranice www.arr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Izjava o zaštiti privatnosti
X
X