Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina

Opći cilj IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina jest potaknuti stvaranje prekograničnih mreža i partnerstava te razvoj zajedničkih prekograničnih djelovanja radi revitalizacije gospodarstva, zaštite prirode i okoliša te jačanja socijalne kohezije. Dodatni je cilj programa izgradnja kapaciteta lokalnih, regionalnih i državnih institucija za upravljanje EU programima te priprema za upravljanje programima prekogranične suradnje unutar 3. cilja Strukturnih fondova EU-a u sklopu sljedeće financijske perspektive (2014.-2020.).

Program je izrađen zajedničkim naporima obiju država sudionica po principu partnerstva te je od strane Europske komisije usvojen 10. prosinca 2007. godine.

Ukupni doprinos EU sredstava iz IPA programa za razdoblje od 2007. do 2013. godine, za obje države sudionice programa, iznosi 14 milijuna eura. Kroz program se financiraju prekogranični projekti koji su izabrani na temelju kvalitete, a koji pripadaju prioritetima i mjerama definiranim samim programom.

Programsko područje sastoji se od ‘prihvatljivih’ i ‘pridruženih’ područja određenih u člancima 88. i 97. Provedbene uredbe IPA-e.

Detaljne informacije nalaze se na programskoj stranici http://www.cbc-cro-bih.net/

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Korištenjem stranice www.arr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Izjava o zaštiti privatnosti
X
X