U organizaciji Programa Interact u Frankfurtu, Njemačka je 30. kolovoza 2018. godine održan seminar o problematici troškova osoblja u okviru europske teritorijalne suradnje pod nazivom ‘Staff costs in Interreg – Theory and practice’.

U okviru interreg projekata troškovi osoblja čine popriličan dio proračuna, te time predstavljaju svojevrsne izazove kojima se razni programi suočavaju u primjeni različitih pristupa vezanim za ovu proračunsku kategoriju. Seminar je stoga obuhvatio teme vezane za prezentaciju različitih praksi u nekoliko programa, a jedne od tema su bili različiti pristupi metodama izračuna troškova.

 

Ovakvi seminari i radionice su izvrsna prilika za razmjenu znanja o programima Europske teritorijalne suradnje te su na poziv Programa Interact, djelatnici Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske Andrijana Gavran, Darko Fridl i Anđela Tadić predstavili iskustva hrvatskog kontrolnog tijela i održali prezentaciju o programskim razlikama vezanim za metodu nepuno radno vrijeme s fleksibilnim brojem radnih sati. Naslov prezentacije je ‘ Differences in the hourly rate calculations for staff for Croatian project partners’ koju uskoro možete pogledati na službenim stranicama Interacta.

 

Cjelokupan koncept  seminara/radionice osmišljen je na interaktivnom pristupu, čime je omogućeno aktivno sudjelovanje svih sudionika u kreiranju radionice, kao i rješavanju praktičnih primjera. Ovo je bila izvrsna prilika za pregled različitih pristupa  u rješavanju poteškoća s kojima se susreću i prvostupanjska kontrola te Zajedničko tajništvo te Upravljačko tijelo. Na seminaru je također sudjelovao djelatnik ARR-a Damir Kuzmić iz JS-a za IPA prekogranični program suradnje Hrvatska-Bosna I Hercegovina i Crna Gora.

Seminar je okupio predstavnike više programa Europske teritorijalne suradnje iz nekoliko europskih zemalja (  Interreg Germany-Netherlands programme, Interreg Central Baltic programme, Interreg Alpine Space programme…) koji su razmijenili svoja dosadašnja bogata iskustva i razmišljanja o predloženom pravnom okviru za sljedeće programsko razdoblje.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Korištenjem stranice www.arr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Izjava o zaštiti privatnosti
X
X