6 komentara koje nijedna žena ne želi čuti

1. Izgledaš dobro za svoje godine

Nepisano pravilo kod kojeg se žene ne pita za godine ima smisla. Naime, dame su mnogo više opterećene starenjem i izgledom. Razlog za to djelomično je utjecaj kozmetičke i modne industrije, a djelomično i njihov manjak samopouzdanja.

Svakako morate pohvaliti mladenački izgled djevojke, bilo svoje ili one koju upravo pokušavate osvojiti. Razljutit ćete ženu ako joj, nakon što saznate njezinu dob kažete da izgleda mladoliko ili lijepo za svoje godine, jer će se ona nakon toga osjećati starom, ružnom ili debelom. Da, tako će ona to shvatiti, a vi ćete samo stvoriti još jedan dodatan problem.

2. Možda bi mogla izgubiti koji kilogram

Još jedna kobna greška, izjava koja će uvrijediti vašu bolju polovicu. Žene su ionako vrlo zabrinute zbog izgleda i svoje tjelesne težine. Iako mislite da bi gubitak kojeg kilograma bio pozitivno iskustvo, nikada to izravno ne spominjite. Predložite da zajedno krenete u teretanu, na rekreaciju, pokušajte je nadahnuti za sport, ali nikako joj ne dajte razlog da se osjeća debelo.

3. Ova žena je zgodnija od tebe

Ovo je definitivno najgora izjava koja će zasigurno svaku ženu naljutiti. Svaka žena se želi osjećati kao jedina i najljepša u vašim očima. Čak i ako potajno mislite kako ima dosta žena koje su ljepše od vaše, to morate zadržati za sebe i za razgovor s kolegama.

Svojoj partnerici morate dokazati ne samo da je cijenite kao osobu i da je volite, već i da je ona ta koja vas najviše zanima i uzbuđuje. Žene su obično prilično ljubomorna stvorenja i ne sviđa im se kada buljite u guzicu neke atraktivne prolaznice prilikom šetnje gradom, a kamoli da je uvrijedite izjavom kako vam je ona zgodnija od nje.

4. Ako se ne želiš seksati, to znači da me ne voliš

To je ružna emocionalna ucjena, neprimjerena izjava koja će naljutiti ženu i ostaviti dubok ožiljak u vašoj vezi. Iako je istina da se ne želi seksati s vama, vjerojatno za to ima svoje razloge i neće vam se povjeriti ako ih uvrijedite.

Ostavite joj malo vremena, radite nešto drugo i ne razmišljajte previše zašto ste taj put bili odbijeni. Ako se ovo pak događa redovito i nikad vam ne objasni u čemu je problem, onda se zaista radi o većem problemu i zaslužujete iskreno objašnjenje.

5. Kako si se to obukla / našminkala / kakva ti je to frizura?

Bilo koja verzija ovih primjera će ženu definitivno razljutiti i dovesti u loše raspoloženje barem na nekoliko sati. Žene uvijek pokušavaju izgledati dobro, a unatoč tome što nekad pogriješe prilikom odabira odjeće ili šminke, to im ne biste trebali napominjati.

U pravoj prilici laskajte joj kako dobro izgleda u određenim modnim kombinacijama koje vam se sviđaju i time joj pružite nježno ohrabrenje da se na ovaj način često odijeva. Na kraju krajeva, najvažnije je da se osjeća dobro, a vi vjerojatno ne želite mijenjati njezin imidž, zar ne?

6. Zašto opet imaš emocionalni ispad?

Ovom izjavom ćete je samo učiniti razdražljivom, ljutom ili tužnom. Žene su osjetljivija bića od muškaraca i potrebno je barem pokušati razumjeti te razlike.

Čak i ako morate istrpjeti njene emocionalne izljeve, plač, vrištanja itd. koji vam iskreno idu na živce, dajte joj vremena da se sama smiri i poslušajte je. Tako ćete joj pokazati da ju razumijete i poštujete.

Luka

Po obrazovanju sam sociolog, a po zanimanju psihoterapeut, jako dobro znam kako se razvija ljudska psiha. Na web stranici pišem o raznim temama, ali posebno o odnosima, partnerstvima, ljubavi, zdravlju, sportu, provođenju slobodnog vremena i slično.

Povezani članci

Back to top button