6 koraka do idealnog vibratora

Prošla su vremena kada su seksualna pomagala bila tabu. Statistički više od polovica žena se u životu koristilo s vibratorom. Popularno zvani intimni masažer. Ta mala spravica koja svojim vibracijama osigurava užitak čak i onima koji su lišeni toga putem klasičnog seksualnog odnosa. Povijesno gledano postoje od početka 19. stoljeća i služili su za liječenje „histeričnih žena”. Prvi električni vibratori su se pojavili 1902. godine i pravi vrhunac im je donijela seksualna revolucija šezdesetih godina.

Na tržištu postoje razni pomagači. Od onih ekstravagantnih koji Vam za 1.8 milijuna dolara obećavaju orgazam do onih od par stotina kuna koji su dostupni na policama drogerija. Više nije potrebno da te male stimulatore sramežljivo kupujete „za prijateljicu” u specijaliziranim trgovinama, sex shopovima. Naravno, moderna vremena i povećanje internetskih trgovina nude Vam opciju da iz bezbrižnosti svoga doma, bez srama, izaberete novog ljubimca koji će u potpunoj diskreciji doći na Vaša vrata. Vratimo se malo onome što je bitno pri izboru.

1. Kome je namijenjen

Postoje vibratori koji su za individualno korištenje, a tu su i oni koji su namijenjeni parovima. Želite li dijeliti užitak ili ipak zadržati taj trenutak samo za sebe, odluka je na Vama. Ujedno nije preporučljivo isti vibrator upotrebljavati za analnu i vaginalnu stimulaciju.

2. Kakvu stimulaciju preferirate

Već sigurno znate koji način postizanja orgazma odgovara Vašem tijelu. Osjećate li se bolje uz vanjski podražaj klitorisa ili više preferirate vaginalni orgazam i stimulaciju G točke.

3. Obratite pažnju na materijale

Sve veća ponuda na tržištu rezultira i jeftinim izvedbama, materijala loše kvalitete. To je nešto što sigurno ne želite za sebe. Neka Vaš užitak bude siguran za Vaše zdravlje kako biste se u potpunosti opustili. Vibratori su najčešće izrađeni od plastike ili silikona, a dostupni su i stakleni ili pak zlatni.

Čest preporuka su vibratori od plastike ili silikona. Najjednostavniji su za korištenje i za čišćenje te ujedno pristupačni. Poželjno je izbjegavati one koje sadrže ftalate (omekšivače) ili lateks (radi mogućih alergija).

4. Nježno ili jako

Vibratori nude niz opcija jačine.  Za prvu kupovinu najbolje je izabrati onaj različitih intenziteta kako biste odlučili koji stupanj vibriranja najbolje odgovara Vašem tijelu. Uz jačinu, može ih se razlikovati po reljefnim uzorcima. Neki su vodootporni tako da ih se može koristriti za vrijeme tuširanja te time povećati užitak.

5. Čari tehnologije

Iako je užitak Vaš, postoje načini kako Vaš partner ipak može sudjelovati u tome. Vibrator s daljinskim upravljačem u njegovim rukama, preuzima kontrolu i diktira način postizanja Vašeg orgazma. Naravno, postoje brojne mobilne aplikacije, a one omogućuju upravljanje intenzitetom čak ako partner nije u Vašoj blizini.

6. Iskustva i recenzije

Bez srama se raspitajte kod Vaših prijateljica. Neka podijele svoja iskustva sa Vama. Ako je ipak to previše za Vas pročitajte recenzije na raznim forumima, možda tako saznate nešto novo.

Užitak uz Vaš intimni masažer može povećati i upotreba lubrikanta. Ponuda je velika, ali trebalo bi voditi računa da su na vodenoj bazi kako se ne bi materijal oštetio te ujedno kako bi se izbjegle alergijske reakcije kod osjetljivih korisnika.  Naravno, imajte na umu da Vašeg novog ljubimca redovito napunite kako ne bi zakazao u nezgodnom trenutku. Želimo Vam zabavno istraživanje.

Back to top button