3 kreativna rješenja za ured u kući

Nekada, ne baš tako davno ured u kući je bio privilegija onih dubljeg džepa. Preko noći je postao dio svakodnevice svih zaposlenih čija priroda posla je vezana uz uredsko poslovanje. U jednom trenutku svi su radili od kuće. Iz svih raspoloživih prostorija, od spavaćih soba do kupaonica. Svatko je tražio svoj kutak s dobrim internet signalom.

Novo normalno je pojedince vratilo u njihove urede, a neki su i dalje ostali u svojim domovima. Sve popularniji filter u tražilicama poslova je „remote” koji predstavlja rad bez odlaska u firmu. U nastavku Vam donosimo 3 kreativna rješenja i savjete kako urediti ured u Vašem kutku doma.

1. Ormar ured – Veličina je bitna kada je stan mali

Neki proizvođači su upotpunili svoj asortiman uredske opreme s ormar uredima. Ako nemate novca da kupite neki već unaprijed opremljeni i prilagođeni, probajte napraviti svoj. Ispraznite ormar koji Vam je najmanje potreban, važno je da ima dvokrilna vrata. Odjeću iz tog ormara spremite u vakum   vreće te pohranite kod bliskih osoba ili u spremište.

Uz pomoć police izradite radnu plohu koju ćete staviti unutar ormara. Visinu plohe prilagodite Vašem sjedenju, izaberite kvalitetnu stolicu jer neovisno o tome otkud radili i dalje ćete dosta vremena provesti sjedeći. Neka Vam puno stopalo dodiruje tlo.

Računalo neka Vam bude u visini očiju kako ne biste opteretili vrat. Sve važne zadatke i „to do” liste možete polijepiti po unutrašnjosti ormara ili vrata. Kada završite s radom samo zatvorite Vaš ormar

2. S(kocka)ni ured

Police u obliku kocki mogu biti odličan način za stvaranje radnog prostora i organiziranje. Kocke mogu biti raznih boja. Time dobijete funkcionalno i estetsko rješenje. Postoje police koje se prodaju  po četiri u komadu ili pojedinačno. Broj kocki prilagodite veličini pregrade koju želite napraviti. Također sami diktirate način na koji ćete ih složiti, zanimljivo može biti slaganje u formi stepenica.

Na vrh kocki možete postaviti biljke i tako dobiti efekt zelenila. Zanimljiv izbor su puzavci. Ovakav način pregrade lako možete prilagoditi Vašem budžetu, ukusu i potrebama. Neke kocke možete ispuniti ukrasnim kutijama u koje ćete staviti materijal potreban za rad ili ih možete zatvoriti s vratašcima.

Koju god da varijantu izabrali za sebe potrudite se da investirate u kvalitetnu radnu stolicu te ako imate dovoljno prostora u velik i praktičan stol. Izbjegavajte rad s kauča te osigurajte veliku količinu svjetlosti u Vašem radnom prostoru. Budite kreativni, na taj način biti ćete ponosni na sebe i produktivniji u radu. Iako radite od kuće poštujte Vaše radno vrijeme, nemojte raditi duže nego što je potrebno te s vremena na vrijeme ustanite i razgibajte Vaše tijelo.

3. Paravan

Nekada su služili za presvlačenje i skrivanje od znatiželjnih pogleda. Bili su dio svake skuplje opremljene spavaće sobe. Sklopive drvene i platnene sobne pregrade sa 3 do 6 panela mogu biti idealno rješenje za doslovno stvaranje vlastitog radnog kutka.

Paravan
Ako odaberete lijep paravan, to će unijeti i elegantan dodir u vaš dom.

Osim privatnosti, lijepi izbor paravana donijeti će i stilski dašak Vašem domu. Također isto ga možete sklopiti i spremiti kada Vam privatnost nije potrebna. Danas na tržištu postoje pregrade raznih motiva i boja, a i cjenovno nisu preskupe.

Back to top button