5 pogrešaka koje trebate izbjegavati kod osnivanja poduzeća

Jeste li znali da 20% malih poduzeća propadne u prvoj godini? Iako mnogo stvari može dovesti do toga da posao brzo propadne, nekoliko je uobičajenih prepreka na koje morate paziti prilikom pokretanja poduzeća.

U ovom ćemo članku razložiti 5 uobičajenih pogrešaka koje novi vlasnici poduzeća čine. Pokazat ćemo vam kako ih izbjeći uz nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste izgradili pravi temelj za svoje poduzeće ili tvrtku.

Pa krenimo!

1. Licence

Ako postoji jedna stvar koja brzo može ugasiti posao, to su značajne novčane kazne i kazne za ilegalno poslovanje. Zato prije otvaranja vrata svojeg poduzeća morate imati sve potrebne licence.

2. Razmotrite najgore moguće opcije i rezultate

Kada sastavite poslovni plan, bez obzira na vrstu posla koju želite obavljati, razmotrite sve što trebate učiniti da biste bili uspješni. Često potpuno zanemarimo što bi sve moglo poći po zlu.

Iako je to teško, morate sjesti i razmotriti kakvi bi sve problemi mogli nastati u prvih nekoliko godina. To će vam omogućiti da se pripremite bolje i ravnomjerno prilagodite i poboljšate svoj dugoročni poslovni plan.

3. Ne pokušavajte sve učiniti sami

Razumijemo, resursi su ograničeni, a gotovo sve morate učiniti sami, posebno u ranoj fazi. Iako je to razumljivo, ipak nikad nije dobra ideja, uvijek potražite pomoć.

Nešto tako jednostavno poput prijenosa web stranice ili platne liste vašeg poduzeća izvrstan je način da se nekoliko radnih zadataka skine s vaših ramena. Na taj se način možete usredotočiti na druga područja vašeg poslovanja koja će možda zahtijevati više pozornosti.

4. Ne silite prebrzi rast

Svaki novi vlasnik tvrtke ima velike snove. Tek ste započeli i vaš dugoročni cilj je postati ugledno i uspješno poduzeće.

Imajući to u vidu, pokušaj brzog rasta može ubrzo potopiti  vaše novo poduzeće. Iako je to možda teško, pokušajte usporiti i ne žurite s napretkom, posebno u početku.

5. Ne bojte se mijenjati smjer poslovanja

Kako vaše poslovanje počinje rasti, shvatit ćete da vaš izvorni poslovni plan više nije najbolji način djelovanja. I dok je to možda teško, morate znati kada promijeniti smjer i prilagoditi svoju poslovnu strategiju.

No budite oprezni jer prebrza promjena smjera vašeg puta može vam donijeti više štete nego koristi. Na vama i vašem timu je da odlučite  odgovara li vam trenutni razvoj ili će vam više odgovarati promjena plana.

Ovo je 5 grešaka koje kao vlasnik tvrtke ili poduzeća morate izbjegavati u startu.

Zapamtite, legalno poslovanje i planiranje svakog poteza ključno je za rani uspjeh tvrtke. Sve dok radite te dvije stvari i okružite se pravim ljudima, trebali biste  ostvariti  potrebne rezultate.

Back to top button